Flotte togstrækninger i Europa

Togrejser i Europa byder både på interessante og flotte togstrækninger samt længere stræk, hvor man skal lade roen sænke sig.

Togrejser er for hele familien. Det kræver tid så husk spil og læsestof. Som bonus får man en god fornemmelse af hvordan Europa hænger sammen.

Flåmsbanen i Norge

Flåmsbanen i Norge er en kort rejse på tyve kilometer. En afstikker fra Bergensbanen i Vestnorge. Banen er bygget over en længere årrække fra 1923-1940. Den har en højdeforskel på mere end 800 meter. Undervejs gør man holdt ved vandfaldet Kjosfossen.

Portugal, Duoro dalen

Linha do Duoro er en 160 kilometer lang rute der går fra Porto ved Atlanterhavet til vinområdet Alto Duoro. Jernbanen følger Duoro floden. Stå af undervejs og kig dig lidt omkring. 

Stockholm til Nordsverige

Strækningen fra Sveriges hovedstad, Stockholm, til Kiruna i nord er berømmet for sin skønhed. Om vinteren er det den hvide sneverden der venter og om sommeren er der en grøn verden med søer og bjerge.

Schweiz’ bjergture

Alpelandet Schweiz byder naturligvis på spektakulære togstrækninger, Glacier Express mellem Sct. Moritz og Zermatt. Turen foregår i et adstadigt tempo med masser af smukke udsigter. Undervejs krydser man tunneler, kløfter, floder og vildmarker.

Tog på Mallorca

Tog til Soller gennem appelsindalen.

Togstrækningen Palma – Soller er så absolut den smukkeste tur på Mallorca, som fører passagererne gennem de smukkeste egne i Tramuntana. Man passerer olivenlunde ved Bunyola, appelsindalen, flotte udsigter og tunneler m.m.

Læs mere om denne togrejse på www.mallorca-info.dk

Flotte,togstrækninger med lokalbanerne i Europa

Tag med en lokalbane og chancen for en interessant oplevelse til stede.  Er du fx i Rom og skal videre med tog mod nord, så tag et af de langsomme toge til Venedig. Derved krydses bjergkæden der løber ned gennem Italien. Ikke alene præsenteres man for det italienske landskab, men også for hverdagen i støvlelandet. 

Interrail åbner Europa op. Du skal blot stille ind på det.

Læs også artiklen “Rejs med tog”