Rom er hovedstad i det moderne Italien, som byen var det op gennem i Romerriget.

Rom er i dag en moderne pulserende millionby med 2.7 mio. indbyggere. Lægges de tilgrænsende egne til, kommer man op på fem millioner indbyggere. Rom ligger midt i Italien, hvor floderne Aniene og Tiberen løber sammen.

Historie og seværdigheder

Den lange historie som centrum for først Romerriget, siden den katolske kirke og den moderne italienske stat gør, at byen er spækket med spændende seværdigheder fra mere 2500 års historie. Rom er en af de få større europæiske byer, som kom gennem 2. verdenskrig relativt uskadt, og byen har stadig karakter af renæssance og barok.

Roms Historiske Centrum er udpeget af UNESCO som et verdensarvsområde.(1)

Der er mange grunde til at besøge Rom, hvilket rigtigt mange rejsende så gør. Med flere millioner turister er Rom det tredjemest besøgte rejsemål i Europa. (2)

Se billeder fra Rom historie her.

 

Roms seværdigheder

Paven og Vatikanstaten

Vatikanstaten er en lille enklave i Rom midt i Rom, verdens mindste stat og en stor turistattraktion i sig selv. Vatikanstaten er den romersk katolske kirkes centrum med paven i spidsen. Roms store kulturelle og politiske betydning efter Romerrigets fald i år 410 e.kr. skyldes fortrinsvis pavedømmets tilstedeværelse i byen. Efter 1861 hvor det moderne Italien blev samlet, fik Rom også betydning som den nye nations hovedstad.

Du kan læse mere om Vatikanstaten her.

 

Kilder

  1. Unesco
    http://whc.unesco.org/en/list/91
  2. 6 millioner turister i 2006.
    http://www.euromonitor.com/top-150-city-destinations-london-leads-the-way/article